Cleantech regio zonder achtergrond

Nu Nijmegen in 2018 de duurzame hoofdstad van Europa is, willen provincie Gelderland en stichting Green Capital Challenge een duurzaam estafettestokje door heel Gelderland laten gaan om circulaire projecten in de spotlights te zetten. Voor een jaar lang wordt het Gelders Circulaire Estafettestokje doorgegeven van gemeente naar gemeente waarbij elke keer een initiatief wordt uitgelicht. Tijdens het Clean Tech Regiofestival op 25 september 2018 werd hiervoor het Gelderse Circulaire Estafettestokje uitgereikt aan de gemeenten Epe, Voorst en Heerde.

Cleantech Regio

De Cleantech Regio bestaat uit de Stedendriehoek-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Zij werken met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving. Economie en ecologie gaan hand in hand.

Harjo Pinkster (Voorst)

Dé Cleantech Regio

Cleantech staat voor meer met minder. Meer productiviteit, meer banen en meer efficiency. Met minder energieverbruik, minder verspilling van grondstoffen en minder impact op het milieu.

In en rond de Stedendriehoek zetten inwoners en ondernemers bovengemiddeld in op duurzame productie en dienstverlening. Ook zijn er veel initiatieven om onze regio energieneutraal te maken. De  Clean Tech Regio doet dit niet alleen omdat het de wereld beter achter wil laten voor volgende generaties, maar ook omdat het de economie stimuleert en goed is voor de leefbaarheid in onze regio, ook in de toekomst.

Uitreiking Gelderse Circulaire Estafette

De Cleantech Regio is ambitieus en wil in 2030 energieneutraal zijn. We gaan voor een schone, prettige leefomgeving, schoon vervoer en goede bereikbaarheid, innovatie in cleantech business, een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en een zichtbare en herkenbare regio. Tijden het Clean Tech Regiofestival op 25 september 2018 werd hiervoor het Gelderse Circulaire Estafettestokje uitgereikt aan de gemeenten Epe, Voorst en Heerde.

Estafettestokje
DSC_6122