Berkelland

Nu Nijmegen in 2018 de duurzame hoofdstad van Europa is, willen provincie Gelderland en stichting Green Capital Challenge een duurzaam estafettestokje door heel Gelderland laten gaan om circulaire projecten in de spotlights te zetten. Voor een jaar lang wordt het Gelders Circulaire Estafettestokje doorgegeven van gemeente naar gemeente waarbij elke keer een initiatief wordt uitgelicht. Donderdag 18 oktober mocht de Gemeente Berkelland en loon- en grondverzetbedrijf Groot-Zevert samen met de Industriële Kring Berkelland het stokje in ontvangst nemen.

Berkelland

Loon- en grondverzetbedrijf Groot-Zevert

In de jaren ’60 is Groot-Zevert ontstaan en inmiddels staat Joris Groot Zevert als derde generatie aan het roer. Hij focust zich op de circulaire economie door middel van een biovergister en is onder andere bezig met het reproduceren van stroom. Hiermee voorzien ze hun eigen elektriciteitsbehoefte en zetten van de biogasproductie zo’n 8 miljoen m3 groene stroom om per jaar. Ook staat hier de eerste Nederlandse ‘Groene Mineralen Centrale’. Naast deze initiatieven houdt Groot-Zevert zich met nog meer bezig, namelijk het telen van eendenkroos en het produceren van mest op maat.

Gemeente Berkelland

Tijdens de Berkellanddag in Eibergen werd op donderdag 18 oktober het Gelderse circulaire estafettestokje overhandigd aan de gemeente Berkelland. Berkelland wil werk maken van een circulaire economie samen met het lokaal bedrijfsleven in de gemeente. Gerjan Teselink, wethouder Economie en Duurzaamheid: “Het aannemen van het circulaire estafettestokje markeert voor ons het startpunt van een circulaire ontdekkingstocht. Samen met ondernemers in onze gemeente willen we leren hoe we onze lokale economie sterker en duurzamer kunnen maken.”

Berkellanddag
Berkellanddag
IMG_2935
Berkellanddag