Arnhem zonder achtergrond

Nu Nijmegen in 2018 de duurzame hoofdstad van Europa is, willen provincie Gelderland en stichting Green Capital Challenge een duurzaam estafettestokje door heel Gelderland laten gaan om circulaire projecten in de spotlights te zetten. Voor een jaar lang wordt het Gelders Circulaire Estafettestokje doorgegeven van gemeente naar gemeente waarbij elke keer een initiatief wordt uitgelicht. Vrijdag 23 maart reisde het stokje naar Arnhem en mocht Save Plastics het in ontvangst nemen.

Arnhem

Plastic afval

Gedeputeerde Michiel Scheffer overhandigde het Gelderse Circulaire Estafettestokje aan Bram Peters van Save Plastics uit Arnhem. Save Plastics is er helemaal op gericht om afvalplastic voor 100% her te gebruiken. Van het afvalplastic maakt het bedrijf producten voor de weg-water en natuurbouw. Denk aan kunststof steigers, beschoeiingen en buitenmeubilair.

Naast het op de markt brengen van gerecyclede producten wil Save Plastics ook maatschappelijk betrokken zijn. Niet in theorie maar in praktijk. Het Save plastics Recycle Systeem (SRS) is daarvan een goed voorbeeld: Een gemeente stelt ingezameld kunststof ter beschikking. Save Plastics maakt hier beschoeiing of bermverharding van. Zo helpt Save Plastics gemeenten aan een zichtbaar recycleproces voor haar inwoners.

In Arnhem werkt de gemeente al samen met Save Plastic. Kinderwijkteams sparen voor een nieuwe brug in de wijk Malburgen. Niet met geld, maar met zwerfafval. Het afval plastic dat door de kinderen is ingezameld, wordt door save plastics verwerkt tot palen en planken waarmee de nieuwe brug wordt gebouwd. Het zwerfafval wordt zo ingezet voor producten die de gemeente toch al nodig heeft. Opschaling is eenvoudig en de gemeente Arnhem kan dus legio producten voor de buitenruimte aanschaffen.

Processed with VSCO with s2 preset